UVJETI POSLOVANJA

 

Podaci o poduzeću: 

Poslovno svetovanje Sebastjan Kroflič s.p., Škofja vas 24, 3211 Škofja vas, Slovenija
Poslovna jedinica: PE Hajdoše, Hajdoše 1, 2288 Hajdina, Slovenija

Matični broj: 8552118000

Telefonski broj: +386 40 547 647

E-mail: info@lugolova-otopina.com

 

Dostupnost informacija

 

a) identitet tvrtke (ime i sjedište tvrtke, matični broj),

b) kontakt informacije koje će kupcu omogućiti brzu i učinkovitu komunikaciju (e-mail, telefon),

c) bitna obilježja proizvoda odnosno usluga (uključujući i postprodajne usluge i jamstva),

d) dostupnost proizvoda (svaki proizvod ili usluga koja se nudi u Internet trgovini bi trebala biti dostupna u razumnom vremenskom razdoblju),

e) sve cijene moraju biti jasno i nedvosmisleno definirane i mora biti vidljivo prikazano da li uključuju poreze i troškove prijevoza,

f) način plaćanja i dostave,

g) rok u kojem je moguće odustati od ugovora/kupovine i uvjete za povlačenje, a osim toga mora biti navedeno da li i koliko kupca košta vraćanje proizvoda,

h) objašnjenje žalbenog postupka, uključujući sve podatke o kontakt osobi ili službi za kontakte s korisnicima.

 

Prodavatelj omogućava slijedeće načine plaćanja:

- kreditnim i debetnim karticama putem pružitelja usluge Revolut

- gotovinom nakon preuzimanja putem dostavne službe

- putem plaćanja bankovnom prenosom

 

Cijene

Cijene vrijede u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određen rok valjanosti. Cijene vrijede u slučaju plaćanja jednom od gore navedenih metoda plaćanja pod navedenim uvjetima. Kupoprodajni ugovor između prodavatelja i kupca zaključuje se u trenutku kad prodavatelj potvrđuje narudžbu (kupac prima e-mail o statusu Narudžba potvrđena). Od tog trenutka sve cijene i ostali uvjeti su fiksni i vrijede kako za prodavatelja tako i za kupca.

 

ODUSTAJANJE OD NARUDŽBE

 

Za ugovore sklopljene na daljinu, potrošač ima pravo u roku od 14 (četrnaest) dana na e-mail adresu tvrke (info@lugolova-otopina.com) javiti kako odustaje od ugovora, bez potrebe navođenja razloga takve odluke. Vraćanje primljene robe na adresu tvrtke u tom roku smatrati će se kao obavijest o odustajanju od ugovora.

 

Kupac mora u najkasnijem roku od 14 (četrnaest) dana od dana obavijesti o odustajanju od narudžbe vratiti zaprimljene proizvode. Po primitku proizvoda, tvrtka će, kupcu vratiti cjelokupan iznos uplate. Jedini nastali trošak koji tereti kupca u vezi s otkazom ugovora je direktni trošak povrata proizvoda.

 

Kupac uz povrat proizvoda šalje i račun, osobne podatke te transakcijski račun na koji želi primiti povrat uplate. Povrat novca će se izvršiti u roku od 14 (četrnaest) dana od dana primitka obavijesti o odustajanju od narudžbe.

 

Zaštita osobnih podataka

 

Prodavatelj se obavezuje na trajnu zaštitu osobnih podataka korisnika. Prodavatelj će osobne podatke koristiti isključivo za potrebe ispunjavanja narudžbe (slanje informativnog materijala, ponuda, računa) i drugu potrebnu komunikaciju. Korisnički podaci ni u kojem slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama .

 

Komunikacija

 

Prodavatelj će s korisnikom kontaktirati putem sredstava komunikacije na daljinu samo ukoliko se korisnik tome izričito ne protivi. Oglasne elektronske i/ili SMS poruke će sadržavati sljedeće:

 

- jasno i nedvosmisleno će biti označene kao reklama,

- pošiljatelj će biti jasno vidljiv i naznačen,

- različite akcije, promocije i druge marketinške tehnike će biti i označene kao takve.

 

Isto tako će se jasno utvrditi uvjeti sudjelovanja u njima:

- jasno će biti predstavljen način odjave od primanja reklamnih poruka,

- prodavatelj će izričito poštovati želju korisnika koji ne želi primati reklamne poruke.

 

PRAVNA OBAVIJEST

 

Internet trgovina i svi navedeni podaci, slike proizvoda, grafički i video elementi na ovim stranicama su zaštićeni autorskim pravima i ne smiju se reproducirati ili koristiti bez prethodnog pismenog dopuštenja.

 

Pritužbe i sporovi

Prodavatelj nastoji da se u skladu sa svojom dužnosti uspostavi učinkovit sustav za rješavanje pritužbi te određuje osobu na koja se kupac u slučaju problema, uvijek može obratiti telefonski ili putem e-maila. Žalba se podnosi putem e-mail adrese. Postupak obrade prigovora je strogo povjerljiv. Prodavatelj će u roku od pet radnih dana potvrditi da je primio pritužbu, obavijestiti kupca o tome koliko dugo će se rješavati i obavještavati o tijeku postupka. Prodavatelj je svjestan da je ključna karakteristika potrošačkog spora, barem što se tiče sudskog rješavanja slučaja, njegov nerazmjer između ekonomske vrijednosti zahtjeva i troškova nastalih u rješavanju samog spora. To je ujedno i jedna od glavnih prepreka potrošaču da pokrene sudski postupak. Iz tog razloga prodavatelj će uložiti maksimalne napore kako bi se svi sporovi riješili mirnim putem.

 

IZJAVA O PREHRAMBENIM I ZDRAVSTVENIM TVRDNJAMA U OPISU PROIZVODA

 

Sve informacije na stranicama Internet trgovine su samo informativnog karaktera i nisu namijenjena kao zamjena za savjet liječnika ili drugog medicinskog osoblja. Također ne mogu biti zamjena za odgovarajuću medicinsku pomoć jer nisu priznata od strane zdravstvenih ustanova. Proizvodi ne mogu zamijeniti propisane liječničke tretmane i uzimanje propisanih lijekova. Ne isključuju niti druge metode komplementarnih terapija, komplementarnih proizvoda i terapeute komplementarne medicine.

 

Proizvodi i tvrdnje o određenim proizvodima na ovoj internet trgovini nisu bili ocijenjeni od strane državnih institucija i nisu namijenjeni liječenju ili sprečavanju bolesti. Tekstualni opisi svakog proizvoda su samo u informativne svrhe i nisu odobreni od strane Europskog instituta za sigurnost hrane (EFSA).

 

U slučaju da uzimate lijekove i druge dodatke prehrani, prije kombiniranja sa super namirnicama, posavjetujte se sa svojim liječnikom.